Doświadczenie cut-e w zakresie integracji

cut-e posiada bogate doświadczenie w integrowaniu swoich produktów z licznymi systemami informatycznymi HR (HRIS) i systemami śledzenia kandydatów (ATS) – zarówno opracowanymi wewnątrz firmy, jak i przez osoby trzecie. Nasze produkty mogą być z nimi bezproblemowo integrowane, dzięki czemu możesz uzyskać potrzebne informacje w dogodnym dla siebie formacie i miejscu.

Współpracowaliśmy z kilkudziesięcioma dostawcami systemów zarządzania talentami nad niezliczonymi integracjami tego rodzaju – i wiemy dokładnie, jak to robić. A zatem, niezależnie od tego, czy masz już własny system zarządzania talentami, czy poszukujesz obecnie systemu do obsługi rekrutacji i zarządzania pracownikami, porozmawiaj z nami o sposobach integracji ocen kompetencji zawodowych, które pozwolą Ci na przechowywanie informacji i dostęp do niej za pomocą jednego systemu.

Korzyści z bezproblemowej integracji

Wiele firm zainwestowało sporo środków we wprowadzenie ATS (system śledzenia kandydatów) lub HRIS (system informatyczny HR) w celu maksymalnego usprawnienia procesów wspierających rekrutację i zarządzanie personelem. Stosowanie ocen kompetencji zawodowych online jest także powszechne. Firmy wciąż jednak mają trudności z połączeniem danych z tych procesów i danych psychometrycznych. Potrzebna jest integracja umożliwiająca bezproblemowy przepływ danych diagnostycznych do istniejących systemów. Korzyści: bezproblemowe  wrażenia użytkownika w przypadku kandydata oraz większa standaryzacja i jakość procesów HR. Ze względu na swą wiedzę i doświadczenie w zakresie IT i HR oraz umiejętności zarządzania projektami, cut-e jest kompetentnym partnerem w zakresie sprawnej i niezawodnej integracji.

Systemy ATS i HRIS – nasi partnerzy integracyjni

Lista kontrolna – jak zapewnić bezproblemową integrację ocen online z systemami ATS/HRIS

Aby integracja ocen online, testów i kwestionariuszy z systemami ATS lub HRIS mogła się powieść, Twój dostawca musi dysponować niezbędną wiedzą i doświadczeniem w połączeniu ze znakomitymi umiejętnościami w zakresie zarządzania projektami i komunikacji.

cut-e posiada ogromne doświadczenie w realizacji projektów integracyjnych i może pochwalić się dziesiątkami udanych wdrożeń w dużych i małych systemach ATS i HRIS. Możesz skorzystać z naszego doświadczenia i kompetencji – pokażemy Ci, jakie czynniki mają znaczenie decydujące, gdzie mogą kryć się najczęstsze pułapki i co jest warunkiem powodzenia.

Ustal, co jest ważne dla Twojego przedsiębiorstwa, a następnie zapytaj swojego dostawcę ocen kompetencji zawodowych, czy może wdrożyć je i zapewnić Ci wsparcie zgodnie z Twoimi kryteriami.

Co jest potrzebne do integracji?

Udana integracja wymaga zazwyczaj podłączenia platformy ATS lub HRIS do systemu oceny kompetencji zawodowych, tak aby możliwe było dostarczanie narzędzi i raportów oraz przechowywanie wyników zgodnie ze zdefiniowanym procesem oceny.

Potrafimy to wdrożyć – w odróżnieniu od wielu dostawców narzędzi do oceny kompetencji zawodowych – i zapewnić, że kandydaci będą całość odbierać korzystanie z systemu jako bezproblemowe; za pomocą pojedynczego logowania (single sign on, SSO) kandydat pracuje z tylko jednym systemem, na którym korzysta ze swojego zweryfikowanego  sposobu logowania. Nie musi już zatem korzystać z wielu adresów URL i logowań. W takiej sytuacji platforma HRIS lub ATS zapewnia sekwencję czynności, a cut-e treści związane z oceną kompetencji zawodowych. W przypadku niektórych przedsiębiorstw integrujemy nasze narzędzia zarówno z ATS (w ramach procesu selekcji), jak i HRIS (w ramach oceny 360 stopni lub informacji zwrotnej po zatrudnieniu).

Udana integracja wymaga również dobrze zdefiniowanego procesu oceny oraz sprawdzonej wiedzy i doświadczenia w zakresie technicznych norm interfejsu danych HR-XML, zagadnień bezpieczeństwa i ochrony danych, jakie napotykają te projekty – a cut-e dysponuje wiedzą i doświadczeniem w tej dziedzinie.

Wreszcie o udanej integracji możemy mówić wtedy, kiedy system robi to, co chce klient i umożliwia oceny odpowiednie do różnych ścieżek kariery: jest to zazwyczaj seria testów i kwestionariuszy dotyczących rodzaju i poziomu aktywności, umiejętności, zdolności, jak również cech osobowości, które są ważne na danym stanowisku pracy. O sukcesie decyduje tutaj współpraca z dostawcą dostarczającym narzędzi, których faktycznie chcesz użyć – teraz lub w przyszłości. Nawet narzędzia stosowane przed procesem składania podania o pracę, takie jak Realistyczne Przeglądy Stanowiska Pracy i Kwestionariusze Oceny Sytuacyjnej, można łatwo zintegrować – jeśli wymaga tego Twój proces i dostawca wie, jak to zrobić.

Klienci cut-e w zakresie integracji technicznej

Czy wiesz, że według „Barometru oceny kompetencji zawodowych”:

• Dane dotyczące talentów są analizowane przez prawie połowę przedsiębiorstw. 45% poinformowało o wdrożonym projekcie Big Data.
  • Korzystanie z ATS – wykorzystanie do maksimum zintegrowanego przepływu danych: 23% respondentów, którzy wdrożyli projekt Big Data, korzysta z systemu śledzenia kandydata.
  • Integracja systemu jest najczęściej stosowana w Szwecji, Francji, Irlandii i Słowacji, w których to krajach około jedna trzecia respondentów korzysta z ATS.
  • Spośród tych, którzy wykorzystują ATS, tylko 28% integruje swoje oceny z systemem.