cut-e projektuje emocjonujące i przełomowe narzędzia do przyciągania talentów

Przyciąganie talentów to jedno, ale zazwyczaj nie potrzebujesz większej ilości osób starających się o stanowiska, do których nie są one odpowiednie ani nie posiadają wystarczającej motywacji.

Potrzebna Ci jest natomiast umiejętność przedstawiania realistycznego podejścia do stanowiska, wymagań oraz sposobu ich spełnienia, a następnie potencjalny kandydat powinien w aktywny sposób zdecydować się na złożenie wniosku o przyjęcie lub na przejście dalej.

Klienci cut-e: testy przed złożeniem wniosku o przyjęcie do pracy

Realistyczny podgląd stanowiska pozwala kandydatom decydować

Rekrutacja i zatrudnianie stają się bardziej ukierunkowane na kandydatów. Dla kandydatów ma znaczenie to, gdzie pracują i jaka jest kultura pracy. Współpracujemy z organizacjami z różnych sektorów, aby opracowywać realistyczne podglądy stanowisk. Zapewniają one interaktywny, zabawny i uczciwy podgląd rozważanego stanowiska. Są one ciekawe, dostarczamy je na smartfony, tablety lub komputery stacjonarne, są doskonałym sposobem, aby potencjalni kandydaci dowiedzieli się, czy są dopasowani do stanowisk w Twojej organizacji lub w Twojej branży, zapoznając się z wymaganymi umiejętnościami, wartościami i cechami osobowości. Razem stworzymy typowe scenariusze stanowiskowe, a informacje zwrotne oparte na odpowiedziach potencjalnego kandydata są natychmiastowe i pomogą kandydatowi podjąć decyzję o kontynuowaniu składania wniosku.

Podejście to pomaga kandydatom dokonać samodzielnego wyboru, co oznacza, że otrzymujesz wyłącznie kandydatów, którzy posiadają realistyczny ogląd stanowiska i rozumieją związane z nim wymagania.

Siemens: Preorientacja dla osób kończących szkoły

Być może oferujesz szeroką gamę kursów lub programów i chcesz pomóc swoim kandydatom wybrać te najlepiej dopasowane do ich umiejętności, możliwości i zainteresowań. Możemy pomóc Ci zaprojektować i wdrożyć szereg narzędzi służących do przyglądania się określonym zdolnościom, zainteresowaniom i motywacjom, w jednym pakiecie, nad którym może pracować potencjalny kandydat.

Wynikiem jest bezpośrednia informacja zwrotna dotycząca kursów, programów lub staży, które oferujesz i które najbardziej pasują do profilu danej osoby. Pomaga to kandydatom dokonać właściwego wyboru, a Tobie poprawić prawdopodobieństwo udanego zakończenie szkolenia i zmniejszyć liczbę osób, które odpadną. Narzędzia są zoptymalizowane pod kątem urządzeń mobilnych, co pozwala zbudować świadomość organizacji jako innowacyjnej i nowatorskiej.

Dopasowywanie osób do stanowisk online - dostęp do talentów, które nawet nie szukają nowych wyzwań

Pracodawcy muszą odejść od tradycyjnego modelu wyszukiwania talentów przez reklamy dla osób poszukujących pracy i dotrzeć do tych pasywnych pracowników gotowych przejść dalej, ale nie poszukujących pracy aktywnie. W cut-e wiemy, jak poradzić sobie z tym wyzwaniem.

Nowe narzędzia dopasowywania osób do stanowisk od cut-e dopasowują umiejętności, kwalifikacje, środowisko osób do wymagań określonego stanowiska, a przy jednorazowym wprowadzaniu danych, potencjalni kandydaci mogą zobaczyć szereg aktualnych stanowisk, które pasują do ich kompetencji i podjąć decyzję, czy składać wnioski o przyjęcie do pracy. Musimy przeanalizować umożliwienie potencjalnym pracownikom zrozumienia tego, w jaki sposób ich kompetencje pasują do tych, których organizacja poszukuje, nawet jeżeli kandydat nie szuka jeszcze nowego stanowiska.

cut-e pracuje z szeregiem organizacji w celu opracowania systemów dopasowywania osób do stanowisk online, w których użytkownicy współdziałają z różnymi narzędziami online wprowadzając informacje o sobie samych i, jeżeli będzie to konieczne, wypełniając testy i kwestionariusze. W efekcie, otrzymują one odpowiednie sugestie dotyczące pracy lub kariery, a w niektórych przypadkach linki do konkretnych ogłoszeń o pracy. Jeżeli stanowisko jest interesujące, można wbudować  system składania wniosków, który jednym kliknięciem pozwoli na przeprowadzenie przyspieszonego procesu ścieżką składania takiego wniosku.

Przy takim podejściu pracodawcy są w stanie dotrzeć do utalentowanych kandydatów, którzy nie poszukują pracy, a kandydaci są w stanie przeglądać wiele stanowisk, do których są dopasowani.

Przyciągaj talenty używając gier w procesie rekrutacji

Rozwój gier mobilnych jest powszechnie występującym zjawiskiem. Ludzie po prostu lubią grać w gry na swoich mobilnych urządzeniach. Możemy pomóc Ci wykorzystać ten entuzjazm,  współpracując przy rozwijaniu Twojej własnej gry, lub zabawnego i realistycznego podglądu stanowiska, który możesz następnie wykorzystać do zaangażowania potencjalnych kandydatów. Będzie on wspierać Twoje własne pozycjonowanie, jeżeli jesteś innowacyjny i myślisz przyszłościowo, zostanie to także zapamiętane przez Twoich kandydatów, spośród których wielu może być również Twoimi klientami.

Ponadto, możesz również pomyśleć o zastosowaniu ocen psychometrycznych opartych na grach w ramach swoich narzędzi wyboru kandydatów.

Testy przed złożeniem wniosku o przyjęcie do pracy: nowy trend, zostanie z nami na dłużej

Nasz najnowszy światowy Barometr oceny podkreśla wzrost konieczności przyciągania i angażowania osób najlepiej dopasowanych do organizacji na bardzo wczesnym etapie poszukiwania pracy lub planowania kariery. Istnieje rosnący trend inwestowania w narzędzia przed złożeniem wniosku o przyjęcie do pracy wspierające to zaangażowanie. Obecnie, jedna na pięć organizacji korzysta z realistycznych podglądów stanowiska, wykorzystanie narzędzi do przyciągania opartych na grach rośnie, a wydatki na wsparcie kariery lub wybór szkoleń są znaczące.